ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΗΒΑ, 02.04.2014


Με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Θηβών, η εκδήλωση «Τα Πάθη τα Σεπτά» την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Προσφωνήσεις απηύθυναν ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών π. Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Πρωτοψάλτης κ. Αθ. Θεοδοσίου εκ μέρους του Συλλόγου Ιεροψαλτών και η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θηβών κ. Νίκη Πανταζάτου.
Στο κυρίως μέρος της εκδηλώσεως, ομίλησε εμπνευσμένα και εμπεριστατωμένα ο π. Χρίστος Κυριακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας, με θέμα «Το θείον Πάθος και η ανθρώπινη εμπάθεια». Ακολούθησε η απόδοση ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος από την εκ Λεβαδείας χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Στάθη, και κατόπιν από την χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Τσαρουχά.
Στο τέλος της εκδηλώσεως έψαλλε και ο καλλίφωνος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ακολούθησε η βράβευση του Πρωτοψάλτου κ. Στάθη για την πολύχρονη προσφορά του στη Βυζαντινή Μουσική, και κατόπιν οι δύο χορωδίες έψαλλαν τα «Εγκώμια» της Μεγάλης Παρασκευής.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την μεγάλη επιτυχία και το επίπεδο της εκδηλώσεως, και ευχήθηκε στους παρόντες εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του αγίου Πάσχα.
Επηκολούθησε δεξίωση στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Θηβών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκδήλωση προς τιμήν των ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ και των Εκπαιδευτικών μας

Ὁ ἅγιος ἰατρὸς Λουκᾶς προστάτης τῶν Ἑλλήνων χειρουργῶν