Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άξιος!

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ε.ε. τελέστηκε η εις Επίσκοπον χειροτονία του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου Αντωνόπουλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 20102013Την χειροτονία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφερόμενος στον νέο Μητροπολίτη τον προέτρεψε ως πνευματικός του πατέρας αλλά και ως μεγαλύτερος αδερφός του να παραμείνει όπως είναι και έτσι η εργασία του θα είναι αδόκιμη και η ποιμαντορία του δυνατή.
Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος κατά τον χειροτονητήριο λόγο του διαβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε να μην γίνει εμπόδιο στην πορεία του λαού του Θεού προς την Βασιλεία και ζήτησε από τους Αγίους Μελέτιο, Κλήμη, Σεραφείμ, Γερμανό αλλά και τους νεοφανείς Αγίους Νεκτάριο και Λουκά Επίσκοπο Κριμαίας να τον βοηθήσουν να υπηρετήσει το λαό της Αργολίδος.
Από πολύ νωρίς πλήθος κόσμου από την Θήβα, τη Λιβαδειά κι από όλη την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με επικεφαλής τον Ποιμενάρχη της κ. Γεώργιο είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στη χαρά του πολυαγαπητού σε όλους και επί 36 ολόκληρα κληρικού της Μητροπόλεως μας π. Νεκταρίου. Οι πιστοί κατά την χειροτονία δεν σταματούσαν να αναφωνούν το ΑΞΙΟΣ για τον Μητροπολίτη κ.Νεκτάριο.
Να αναφέρουμε την ιδιαίτερη χαρά του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.Γεωργίου για την εκλογή και χειροτονία του πνευματικού του αδελφού π.Νεκταρίου αφού και οι δύο συνεργάστηκαν επί πολλά χρόνια στη Μητρόπολή μας από τη θέση των ηγουμένων των δύο μεγαλύτερων Μοναστηριών της επαρχίας μας, της Μονής του Οσίου Λουκά ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος και της Μονής Σαγματά ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος αλλά και κατά τα τελευταία πέντε έτη που ο Σεβ. κ. Γεώργιος έχει την ποιμαντορική διακονία της Βοιωτικής Εκκλησίας.
Φωτογραφίες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκδήλωση προς τιμήν των ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ και των Εκπαιδευτικών μας

Ὁ ἅγιος ἰατρὸς Λουκᾶς προστάτης τῶν Ἑλλήνων χειρουργῶν

Άγιος Αλέξανδρος του Σβιρ